Life as we know it

U2 – Song for someone

Mi-e rușine! O spun încă odată mi-e rușine. Mi-e rușine de faptul că atâția ani din viața mea nu am avut curajul să îmi las inima liberă să meargă către Domnul…

Song for someone este o piesă despre o conversație intimă între suflet și scumpul Domn Isus. Este o conversație tandră asemenea conversației cu femeia prostituată din Biblie. Când toată mulțimea a plecat cu capul plecat, a rămas doar ea și Domnul. Moment în care descoperim toată dragostea și toată tandrețea Lui: chiar dacă era o prostituată, facuse și vazuse multe la viața ei, dar acum era față în față cu El. El fără păcat care ar fi putut arunca cu piatre în ea până nu ar mai mișca. În schimb El, este tandru cu sufletul rănit și jignit… scrie pe jos, apoi se ridică și o privește, probabil cu o privire caldă astfel ca toată panica sufletului să se liniștească și să se umple de pace și iubire divină… Și o lasă să plece….

You’ve got eyes that can see right through me
You’re not afraid of anything they’ve seen
I was told that I would feel nothing the first time
I don’t know how these cuts heal
But in you I found a rhyme

Song for someone este o piesă despre speranța pe care ți-o dă domnul Christos. Speranță pe care doar tu și cu El o știi, o înțelegi, o savurezi cu ochii în lacrimi și doar tu știi să o trăiești. Nu poate fi explicată, dar este acolo, o speranță și caldă iubire…doar a ta.

You let me into a conversation
A conversation only we could make

Song for someone este o piesă despre o dragoste unică și cu identitate unică pentru fiecare suflet în parte. Indiferent de trecut, indiferent de gravitatea rănilor sau de rușinea rănilor, este o lumină acolo cu tine peste tot. Este lumina ta care este cu tine la muncă, când trăiești este cu tine mereu și e doar a ta. Indiferent de ceea ce ai făcut vino să descoperi lumina Lui, pentru că El nu se teme de rănile tale și știe să le vindece cu tandrețe…

Cât despre simbolistica și firul narativ al clipului le las să le descoperiți voi.

De ce mi-e rușine? Amar de ironic, U2 este trupa cu cele mai multe compoziții cu mesaj creștin la ora actuală din lume! Nu știu dacă Bono, sau restul trupei merg duminica la biserică și nici nu știu dacă poartă sau nu batic în adunare. Ceea ce știu este Domnul îi folosește să ajungă la sufletele abandonate din lumea asta.

Mi-e rușine pentru că artișii creștini români își limitează compozițiile la regulile stupide și banale ale bisericii. În loc să dea frâu liber inimii și minții să se poată apropia de Domnul și să compună piese extraordinare despre El. Să compună piese așa cum le dictează inima și Duhul nu după cum dictează pastorul….

Mi-e rușine pentru că U2 este acum pentru noi un mesaj amar de la Domnul… „Dacă voi, pocăiților, tăceți și nu vă duce mintea să veniți cu inima deschisă la mine, atunci o să fac pietrele (U2) să vorbească pentru voi. Iar voi rămâneți încuiați în banalitate, reguli absurde! Cu sau fără voi Eu am să duc Evanghelia la toți oamenii!”

Decizia e a ta dragă artist creștin!

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: