Muzică Noutăți Review

Revers – Stele Călătoare

Știu că a trecut aproape 1 lună de când nu am mai postat nimic, dar am o scuză bună. Am devenit tătic și a fost nevoie de ceva timp pentru a face față noului venit. Așadar după aproape o lună de pauză, reiau în forță munca la blog și demarez cu noul album cu cântece de Crăciun al băieților de la Revers. Albumul care se intitulează Stele Călătoare și a fost lansat la sfârșitul lunii noiembrie.

Stele călătoare este un album de colinde al trupei Revers din Baia Mare. Albumul a fost lansat pe 28 noiembrie 2017 și cuprinde o compilație de 5 colinde. Ceea ce înseamnă că în aproximativ 20 de minute ați ascultat tot albumul.

Nu sunt un mare fan al abumelor de colinde și nici al Crăciunului. Motivele sunt multe și sunt convins că le puteți intui…Vă puteți imagina reacția mea când am primit un email de la Culture Street Records prin care anunțau un album nou de colide. Însă înainte să zic nu am decis să ascult albumul lucru care m-a bucurat.

Stele Călătoare este un album de colinde destul de original, ce te face să te calmezi din tot balamucul aferent Crăciunului. Știți cum e, atunci când intri casă, după ce ai parcus 10 km în 2 ore în trafic, te așezi cu o cană de ceai în mână, iar camera e luminată doar de luminițile de la instalația bradului. Atunci lași totul, sorbi din ceai și lași sufletul să se liniștească în jocul luminilor ambientale. La această atmosferă apăsați Play la albumul Stele Călătoare și totul devine perfect!

Mi-a plăcut foarte mult că băieții de la Revers nu s-au aventurat în versuri ultra teologice și nici nu au forțat metafore despre naștere și Crăciun. Au păstrat linia clasică la care au adaugat câteva versuri acide care încearcă să ne țină atenția la nașterea Domnului și nu la super promoții sau la obsesii.

Piesa preferată

Piesa mea preferată despre acest album este Lumina Lumii. O piesă simplă care vorbește, în cel mai clasic mod, despre nașterea Domnului. Abordarea clasică a nașterii Domnului, în piesa Lumina Lumii, este străbătută de un extraordinar solo de chitară electrică, așa cum de mult nu am mai ascultat.

Tehnologic

Din punct de vedere al realizării tehnice avem mici probleme:

  • Vechea problemă a trupelor din Ardeal și Banat, folosirea regionalismelor în limba literară. O veche meteahnă de care nu cred că vom scăpa prea curând. Din păcate, pe Stele Călătoare, regionalismele lovesc din primele scunde, în prima piesă de pe album S-a născut, când dimineață devine diminiață. Aceste regionalisme lasă o impresie de piesă neîngrijită. Pur și simplu nu își au locul în limba literară.
  • Deși piesa Stele călătoare transmite o atmosferă liniștitoare, interpretarea este puțin defectuoasă. La strofe avem o interpretare ce aduce cu stilul lui Adi Gliga:  accent agresiv pe litera ș, interpretare aproape șoptit, cu jumătate de gură și captarea sunetelor gurii. Acest stil se potrivește lui Adi Gliga și în contextul său, folosirea în alt context, din punctul meu de vedere, devine deranjant la audiție.

În final

Cu siguranță albumul Stele Călătoare merită avut la colecție. Piesele sună foarte bine, iar atmosfera te relaxează și te face să îl savurezi la maxim.

Albumul se poate asculta în toate mediile digitale, dar eu sunt mare fan Deezer, așa că vi-l las să îl savurați în platforma Deezer:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: