Muzică

Harvest Arad – Ancora 3

Am vrut să nu îmi placă acest al treilea album al francizei Harvest din Arad. Ce ar mai putea fi interesant la încă un album de worship românesc în anul 2017? Mai toți artiștii creștini români se refugiază în spatele acestui still muzical așa că pe bune dreptate mă întreb: Poate oare un nou album de worship să mai facă vreo diferență?

Răspunsul este DA! Ancora 3 este un album worship, dar cu un sound pur românesc. Chiar dacă piesele sunt, în general, adaptatări ale pieselor internaționale de worship totuși cei de la Harvest Arad au reușit să creeze ceva fabulos!

Soundul este crud lăsând impresia unui album cântat fără frică, bărbătește, dacă vreți și care reușește să nu piardă starea mantrică, de închinare, specifică stilului worship. Un alt aspect care face ca albumul Ancora 3 să fie un album fabulos îl reprezintă solișitii și modul în care ei interpretează. Spre plăcuta mea surprindere cei de la Harvest Arad au identificat și au adus în trupă soliști cu voci aparte, atipice worship-ului, care fac acest album să fie minunat. Interpretarea este din nou în același stil crud, ca și sound-ul, creând totuși o atmosferă de închinare intimă și caldă în fața Domnului.

Am ascultat albumul de câteva zeci de ori, după atâtea audiții am decis că piesa Ancora rămâne favorita mea. Ancora este o piesă de încurajare pentru ascultător și crează o atmosferă prin care conștientizezi că Domnul este cu și lângă tine în orice circustanță a vieții.

Ancora 3 este un album worship de referință pentru muzica cu mesaj creștin de la noi din țară. Cei de la Harvest Arad au dovedit că originalitatea se poate crea chiar și în banalitatea unui still ca cel worhip. Cu toate acestea albumul are mici elemente mai nereușite. Pe ici colo soliștii folosesc o pronunție specifică zonei banatului, lucru care nu este recomandat fiind vorba de limba română literară și nu de un album tradinițional bănățean. De exemplu interpretarea de la piesa Toată inima, la cel de-al doilea refren nădejdea mea devine nădejdia mia, deși la primul refren interpretarea este corectă. Dar trecem peste toate și mergem mai departe.

Am încercat să aflu mai informații despre album și de la trupă însă până acum nu am primit un răspuns de la ei. Nu-i nimic sunt prioritatea mea pentru perioada următoare să obțin un interviu cu ei.

Pe final, Ancora 3 este un album care trebuie neapărat ascultat și trebuie să îl aveți! Până acum este albumul meu preferat pe 2017 pe care vi-l recomand 100%

Așa cum am obiceiul vă las să ascultați albumul mai jos, folosind serviciul Deezer:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: