Muzică

Dincolo de ziduri – Adevăratul eu

Sunt foarte puține albume ale trupelor creștine românești, care să mă lase fără cuvinte la o primă audiție. Nu mai aveam vreo speranță ca să mai ascult un album, lansat în ultimii ani care să mă mai impresioneze.

Dacă stau să mă gândesc, cred că aș putea enumera doar 3 albume care m-au impresionat ascultându-le pentru prima dată. Devine un exercițiu interesant, hai să vedem care ar fi cele 3 albume:

  • Chris cu Dincolo de timp, unde a colaborat cu talentatul chitarist Jimmy L. Pe Jimmy L îl puteți asculta azi cântând cu trupa Night Loosers. Chiar vă recomand să mergeți la un concert al lor.
  • Decean cu Drumul meu, a fost prima tentativă de rock creștin de la noi din țară. Ehe…. Ce versuri și ce solouri de chitară făceau băieții de la Decean în acele vremuri!
  • Awana – Stânca mea,…. Da! Așa da! Awana a fost trupă formată în marea majoritate din foști membrii ai trupei trash, Altar. Doamne ce album minunat! În special piesa Șah Mat…
    Gata cu amintirile! Revenim la albumul nostru de azi – Adevăratul eu, semnat Dincolo de ziduri.

Spre rușinea mea am aflat despre Dincolo de ziduri într-un context mai puțin plăcut, când la un festival de lângă Ploiești, organizatorii nu le-au mai permis accesul pe scenă. Atunci mi-am propus să îi caut să vedem ce este așa special cu ei, de nu au mai avut voie pe scenă…

Albumul Adevăratul eu este un album rock! Un rock românesc care se cântă cu mai mult talent decât cu multe gadgeturi. Soundul este curat și original. Ascultând solourile de chitară aș zice că avem un chitarist pasionat și fan Iron Maiden.

Trebuie să ascultați pe băieții de la Dincolo de ziduri și trebuie să îi ascultați cu inima deschisă, fără prejudecăți. Doar așa veți descoperi un album onest și cântat cu pasiune.

Despre Dincolo de ziduri, la acest moment nu știu să vă spun foarte multe. Este o trupă din Timișoara, formată din patru băieți:

Johnny Kui – Vocals/Guitar
Dani Kui – Bass/Vocals
Mihai Popa – Guitar
Emi Kui – Drums

Voi căuta mai multe informații despre ei și voi reveni, cu siguranță, cu detalii.

Sunt convins că acceptarea unei astfel de trupe în contextul religios protestant românesc este aproape imposibilă. Astfel Dincolo de ziduri este azi o trupă de underground creștin, unde aproape toți ascultătorii o blamează în public, însă atunci când sunt singuri, dau volumul la maxim și îi ascultă.

În ciuda greutăților și a mentalității învechite cu care cei de la Dincolo de ziduri au de luptat, sper să nu abandoneze această lucrare și cât de curând să mai primim un album de la ei.

Până atunci nu uitați să ascultați albumul Adevăratul eu. Îl puteți asculta pe platformele digitale: Google Play Music, Deezer, Apple Muzic, etc..

Eu vi l-am postat aici de pe platforma Deezer:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: