Artiști Muzică

Cristi Ianoș – În ochii Mei

Pe Cristi Ianoș la cunoscut întâmplător zilele trecute într-un cerc de prieteni comuni. Fiind un om dinamic și plin de viață mi-a fost greu să îl cred când îmi povestea despre ocupația lui: muzica. Are un mic studio acasă și toate înregistrările le face singur.

Până acum nu are compoziții proprii, ci preferă să interpreteze cover-uri la piese creștine. Încă nu are un album lansat, însă îl găsiți pe Youtube și pe Facebook. Chiar dacă în reportoriul său regăsim doar cover-uri, am remarcat o interpretare elegantă și  curată așa cum de mult nu am mai ascultat.

În timp ce îi ascultam din piesele de pe canalul de Youtube, am fost răscolit de această piesă veche și totodată de istoria ei halucinantă. În ochii mei este un cover după piesa A child in my eyes, lansată în anul 1994 de către Ray Boltz pe albumul Moments for the heart.

A child in my eyes este o piesă intimă și plină de afecțiune. Este un mesaj dulce din partea Domnului către fiecare din noi. Prin acest mesaj Domnul ne spune că a fost în permanență cu noi, chiar din pântecele mamei sau chiar în momentele când rușinați încercam să fugim de El. Pe cât de puternic este mesajul pe atât de incredil este ceea ce s-a întâmplat cu 10 ani mai târziu de la lansare… Am devenit creștin, crezând că aceasta este calea să rezolv această problemă, m-am rugat și am încercat din greu mai bine de 30 de ani și în final am acceptat sunt în continuare homosexual. Știu că sunt!

Cu aceasta unul dintre cei mai cunoscuți compozitori de muzică cu mesaj creștin din anii 1990, cu peste 4.5 milioane de discuri vândute, și-a încheiat cariera. Sunt răscolit de fiecare dată când îi ascult piesele lui și chiar îmi pare rău că nu le ascult mai des decât o fac.

În ceea ce privește adaptarea în limba română, piesa a fost tradusă, de Flaviu Mitar și lansată în anul 1998 pe albumul Dumnezeu e tăria mea. Chiar dacă pe albumul Dumnezeu e tăria mea avem o versiune a piesei foarte apropiată de originalul lui Ray Boltz, azi suntem puși față în față cu o abordare elegantă și proaspătă.

Interpretarea lui Cristi Ianoș este, poate, una dintre cele mai reușite din câte am ascultat de-alungul ultimilor ani. Cristi reusește să interpreteze într-o manieră originală, caldă și foarte elegantă.

Iar ca să vă convingeți vă invit să ascultați În ochii mei în interpretarea lui Cristi Ianoș:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: