Muzică

Chris – Sfârșit de poveste

– Pentru că am ajuns la sfârșitul poveștii tale de artist creștin, care este piesa ta preferată din tot repertoriul tău

– Și iarăși voi trăi, și este foarte greu să aleg. Pentru că, poate, e cea mai sinceră și e o dovadă a maturizării mele. În unele piese vechi nu mai cred, chiar dacă au însemnat mult atunci când le-am scris.

Ei bine, acesta este un album care mi-aș fi dorit să nu mai apară. Speram chiar, că nu îl va mai lansa… Din adolescență am fost fan înrăit al lui Chris și i-am urmărit foarte atent activitatea, deși pe vremea aceea era foarte greu să afli de un concert sau de un album nou. Îmi amintesc de un concert pe care l-a avut la întâlnirile de tineret din sala Dacian, a Teatrului Național din București. Era lansarea albumului Imposibil. A fost prima dată când l-am abordat pe Chris și i-am cerut numărul de telefon. Din acel moment, am întâlnit unul dintre cei interesanți prieteni… În tot tumultul anilor 90 și până azi, eu m-am regăsit în muzica lui Chris.

Povestea albumului Sfârșit de poveste este foarte lungă… În primul rând piesele de pe album nu au fost compuse pentru a fi puse pe un album. Sunt compoziții care au luat naștere în urma unor experiențe de viață, unele mai plăcute, altele mai grele. Iar în final avem un album care spune povestea vieții unui artist, unui om, numit Chris. Atunci când veți asculta acest album, să știți că nu ascultați piese ieftine ce se târguiesc pentru Like-ul vostru. Sunt piese care au luat naștere din istoriile de viață ale unor oameni și din trăirile unui artist delicat cum e Chris.

Se zice arta este nostalgia lui Dumnezeu… acesta este secretul unui artist creștin, să transforme trăiri, sentimente, situații, în mici clipe de nostalgii ale Lui. Iar Chris este un adevărat artist! De ce nu am vrut să apară acest album? Pentru că am pierdut un artist!

Dacă ar fi să aleg piesa mea preferată, din tot repertoriul lui Chris, cred că aș alege o piesă mai veche și anume Prizonier.

Sfârșit de poveste…

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: