Muzică Video

Boboc – Richard Wurmbrand

Richard Wurmbrand este noul single lansat la sfârșitul lunii ianuarie de Boboc. Pentru mine, această piesă a venit la momentul potrivit și a fost piesa de care aveam nevoie la acel moment. Din nou, spre rușinea mea m-am lăsat doborât de goana nebună a vieții din București și nu am apucat să scriu despre această piesă…

Richard Wurmbrand este o piesă cu un mesaj și o interpretare dintr-o bucată. Mesajul este simplu și la obiect: în ciuda frământărilor din lume (guvernul mondial, calamități, crize economice, etc) noi trebuie să trăim credința fără compromis! Putem face asta întrucât avem exmple multiple în istorie de oameni care au trăit credința fără compromis: de la apostolul Ștefan până la pastorul Richard Wurmbrand.

Elementul cheie al piese îl reprezintă referenul:

Ca și Richard Wurmbrand vreau să reușesc / Până și pe vrăjmașii mei să îi iubesc /

Cu astfel de exemple ar fi trebuit să cresc / Cu ei în inimă, cu ei să mă mândresc…

Cu astfel de exemple ar fi trebuit să cresc / Cu ei în inimă, cu ei să mă mândresc: aceste versuri reprezintă tristul adevăr al modelelor creștine post comuniste. Oare care sunt exemplele cu care, noi cei mai tinerei ar fi trebuit sa creștem? Să fie oare foștii turnători ai securității  care azi sunt pastori fără pic de rușine și cu tupeu maxim? Nu vom ști niciodată, cert este că modele noi de urmat, încep să palească odată cu evoluția societății și odată cu trecerea timpului. Așadar cred că responsabilitatea pică pe umerii noștri, chiar dacă sună a clișeu, trebuie să fim noi modele de urmat acolo unde Domnul ne-a pus… în anturajul nostru, la locul de muncă, etc. Știți voi mai bine…

Tehnologic

Chiar dacă este una din piesele mele favorite din acest an, trebuie să recunosc că avem și câteva probleme. Din păcate problemele pe care le-am sesizat sunt de natură gramaticală: astfel continui este în piesă continuu sau vrăjmaș este în piesă vrășmaș.
Am spus din păcate, pentru că am o teamă mare că astfel de greșeli vor fi din ce în ce mai prezente, la artiștii tineri… Sper să mă înșel..

 

Gata, am terminat cu scrisul, așa că vă las în compania lui Boboc și a noii sale piese Richard Wurmbrand:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: